84 päivää – Arctic Pride -lämmittäjäiset

Jos tuntui että et millään olisi ehtinyt näkemään 84 päivää, ei hätää, sillä 28.2. on lisäesitys! Esitys järjestetään osana Arctic Pride viikkoa. Esitys alkaa poikkeuksellisesti kello 20:00 ja lipunmyynti alkaa 19:00. Setan jäsenkortilla saa lipun 4€ tarjoushintaan!

”Mutta sinähän halusit abortin. Miksi sitä silloin pitäisi käsitellä?”

Abortti sekä sen ympärillä vellovat ajatukset, tunteet ja pelot tuntuvat olevan edelleen tabu, josta ei saa puhua. Ainakin näin kuvaavat monet, joita asia koskettaa. Aikana, jona abortti jakaa edelleen mielipiteitä moneen suuntaan, on vaikea tietää, mitä on oikeus tuntea. Saako aborttia surra, jos sen on itse valinnut? Saako mies tuntea mitään, koska hänellä ei ole päätösvaltaa? Entä saako olla katkera toisen abortista, jos oma lapsettomuus on biologisesti tai yhteiskunnan toimesta haastavaa tai mahdotonta? Saako aborttia surra vain, jos sitä katuu? Kysymyksiä ja tunteita on loputtomasti, eikä tahoja niiden purkamiseen tarjota kovinkaan paljon kuin keskustelupalstoilla, joissa syyllistäminen, riitely, ymmärtämättömyys ja tietämättömyys ajavat ihmiset vastakkain.

”84 päivää” on teos, joka kerää yhteen joidenkin ihmisten kokemuksia, pelkoja ja sanomatta jääneitä lauseita näyttämölle. Kollaasimainen tunteiden kirjo muuntuu lavalla tarinaksi pariskunnasta, jossa kauan odotettu ilo raskaudesta vaihtuu hämmennykseen, kun toinen osapuoli alkaa epäillä omaa haluaan vanhemmuuteen. Pariskunnan käänteitä seuraa vierestä joukko läheisiä, joille kaikille lapsettomuus ei ole ollut oma valinta. Tunteiden kirjo on laaja, mutta saako niitä ilmaista ja miten?

”84 päivää” avaa vaietut tunteet, antaa oikeuden purkaa surua, vihaa, ja iloakin. Meillä kaikilla on oikeus tuntea.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Maiju Saikkonen

LIPUT:
4€ Setan jäsenkortilla
5€ opiskelija, varusmies, eläkeläinen
8€ peruslippu
Maksutapa käteinen. Lippuvaraukset lyt.liput@gmail.com

Aika: Ti 28.2. kello 20.00
Lipunmyynti aukeaa kello 19.00

Näytelmää ei suositella alle 13 vuotiaille.
Esityksen kesto noin 1h 10 min.

Lapin ylioppilasteatteri
Urheilukatu 1, 96100 ROVANIEMI
http://www.lapinylioppilasteatteri.net/